V Prešove od piatka štvrtý ročník Fragaria Cup 2005

29.06.2005 Celý región

Prešov 28. júna (TASR) – V Prešove sa už v piatok začne štvrtý ročník futbalového turnaja Fragaria Cup 2005 - jedného z najväčších mládežníckych poduja...
Prešov 28. júna (TASR) – V Prešove sa už v piatok začne štvrtý ročník futbalového turnaja Fragaria Cup 2005 - jedného z najväčších mládežníckych podujatí svojho druhu v strednej a východnej Európe. Na deviatich ihriskách sa predstaví 168 tímov, diváci uvidia dovedna 593 zápasov.

Futbalové nádeje budú účinkovať v piatich vekových kategóriách (rok narodenia od 1988 do 1992), jednu skupinu vytvoria futbalistky z ôsmich klubov Čiech a Slovenska. Akciu poctí svojou účasťou aj prezident SFZ František Laurinec, jej garantom je, podobne tomu bolo na uplynulom ročníku, minister zahraničných vecí Slovenska Eduard Kukan.
Všetko zaujímavé sa začne v piatok, slávnostným pochodom centrom Prešova, od 17.30 h. V sobotu a nedeľu, od rána až do večera, je zasa na programe jedenásťhodinový maratón stretnutí. V pondelok vyvrcholí podujatie semifinálovými a finálovými zápasmi na štadióne druholigového Tatrana Prešov.
Zatiaľ neoficiálny prísľub dostali organizátori od arbitra Ľuboša Micheľa, ktorý by mal prísť, rovnako ako vlani, rozhodovať merania síl o najcennejšie kovy. No nezanedbali ani potrebnú relaxáciu malých športovcov. Tí budú môcť, mimo času stráveného na zelených trávnikoch, navštíviť bezplatne aj mestské kúpalisko, prípadne predstavenia prešovského planetária.
 

Vyberte región

mark